Menu


Forside
Personale
Her bor vi
Information
Ferie og lukkedage
Priser
Links
Nyheder
Receptfornyelse
E-Konsultation
Afbud
NADA og akupunktur
Privatlivspolitik for patienter og ansøgere

Privatlivspolitik for patienter og ansøgere
I forbindelse med vores undersøgelse, diagnostik og behandling af dig som patient, indsamler og behandler vores klinik en række personoplysninger om dig.
I denne privatlivspolitik beskrives, hvordan vores klinik behandler, bruger og videregiver dine personoplysninger.

Typer af oplysninger
Vi indsamler, behandler og opbevarer kun de persondata, der er nødvendige i forhold til at opfylde vores fastsatte formål. Derudover kan det være bestemt ved lovgivning, hvilken type data, der er nødvendig at indsamle og opbevare for vores forretningsdrift. Typen og omfanget af de persondata, vi behandler, kan også være bestemt af behovet for at opfylde en retlig forpligtelse.
Klinikken indsamler og behandler følgende typer af personoplysninger om dig (i det omfang det er relevant for netop dig):

  • Navn, adresse, mailadresse, telefonnummer, personnummer, køn, familierelationer, sociale relationer, arbejdsrelationer og uddannelse.

  • Helbredsoplysninger (f.eks. journaloplysninger, prøvesvar, tests, røntgenbeskrivelser, skanningssvar mv.), seksuelle forhold, race eller etnisk oprindelse samt religiøse forhold.

Formål
Vi behandler dine personoplysninger til følgende formål:

  • Undersøgelse, diagnostik og behandling af dig

  • Udarbejdelse af lægeerklæringer

  • Udarbejdelse af attester til brug for myndigheder, forsikringssselskaber mv.

  • Kommunikation med, eller henvisning til andre sundhedspersoner, læger, sygehuse eller sygehuslaboratorier

  • Medicinordinationer, herunder udstedelse af recepter

  • Afregningsformål

  • Overholde vores forpligtelser i henhold til gældende lovgivning, herunder EU's databeskyttelsesforordning, databeskyttelseloven og anden relevant sundhedsretlig lovgivning, f.eks.

  • Dokumentationspligt

  • Overholdelse af basale principper for behandling af personoplysninger og juridisk hjemmel for behandling

  • Iværksættelse og vedligeholdelse af tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger, herunder, men ikke begrænset til, at hindre uautoriseret adgang til systemer og oplysninger, hindre modtagelse eller distribuation af ondsindet kode, standsning af overbelastningsangreb og beskadigelse af computersystemer og elektroniske kommunikationssystemer

  • Undersøgelse af mistanke eller viden om sikkerhedsbrud og rapportering til individer og myndigheder

  • Håndtering af forespørgsler og klager fra registrerede og andre

  • Håndtering af inspektioner og forespørgsler fra tilsynsmyndigheder

  • Håndtering af tvister med registrerede og tredjeparter

  • Statistiske undersøgelser og vindeskabelig forskning

Frivillighed
Når vi indsamler personoplysninger direkte fra dig, giver du personoplysningerne frivilligt. Du er ikke forpligtet til at give disse personoplysninger til os. Konsekvensen af ikke at give os personoplysningerne vil være, at vi ikke kan varetage formålene ovenfor, herunder at vi i nogle tilfælde ikke kan undersøge, diagnosticere eller behandle dig.

Kilder
I nogle tilfælde indsamler vi personoplysninger om dig fra andre sundhedspersoner, f.eks. sygehuse, henvisende læge eller ved opslag i elektroniske journalsystemer. Vi behandler de modtagende oplysninger i overensstemmelse med denne privatlivspolitik.

Videregivelse af personoplysninger
I det omfang det er nødvendigt for den korrekte undersøgelse, diagnosticering eller behandling af dig, vil dine personoplysninger blive videregivet og delt med følgende modtagere:

  • Der videregives oplysninger til andre sundhedspersoner, hvis det er nødvendigt af hensyn til et aktuelt behandlingsforløb

  • Der videregives oplysninger til andre myndigheder, kliniske kvalitetsdatabaser, Det Danske Vaccinationsregister, Styrelsen for Patientsikkerhed, Det Fælles Medicinkort, politiet, sociale myndigheder, Arbejdsmarkedets Erhvervssikring i det omfang, at der foreligger en pligt hertil ifølge gældende lovgivning

  • Du har som patient adgang til dine egne oplysninger

  • Ved henvisning af patienter videregives oplysninger til de sundhedspersoner, hvortil henvisningen er sendt.

  • Ved indberetning af laboratorieprøver videregives prøverne til sygehuslaboratorierne

  • Ved indberetning af oplysninger i forbindelse med afregning for patientbehandling videregives oplysninger til de regionale afregningskontorer

  • Ved udstedelse af recepter videregives oplysninger til landets apoteker og Lægemiddelstyrelser via receptserveren

  • Ved indberetning til kliniske kvalitetsdatabaser

  • Ved videregivelse af epikriser/journalnotater videregives oplysninger til den henvisende læge

  • I andre tilfælde videregives oplysninger til pårørende og forsikringsselskaber

Lovgrundlag for behandling og videregivelse af personoplysninger
Det juridiske grundlag for at indsamle, behandle og videregive dine personoplysninger er:

  • Til brug for den almindelige patientbehandling indsamles, behandles og videregives almindelige personoplysninger i medfør af databeskyttelsesforordningens artikel 6(1)(c) og (d), mens de følsomme personoplysninger indsamles, behandles og videregives i medfør af databeskyttelsesforordningens artikel 9(2)(c) og (h).

  • Herudover er vi forpligtet til at behandle en række personoplysninger om dig ved den almindelige patientbehandling i medfør af autorisationslovens kap. 6, bekendtgørelse om sundhedspersoners journaler (journalføringsbekendtgørelsen) særligt §§5-10, samt sundhedslovens kap. 9.

  • Helbredsoplysninger til brug for videre behandling ved henvisning af patienter videregives efter reglerne i Overenskomst om speciallægehjælp §§20-23 samt sundhedsloven.

  • Indberetning af laboratorieprøver til sygehuslaboratorier sker efter reglerne i Sundhedsstyrelsens vejledning om håndtering af parakliniske undersøgelser i medfør af autorisationsloven

  • Oplysninger til brug for afregning for patientbehandling fremsendes en gang pr. måned til regionens afregningskontor efter reglerne i Overenskomst om speciallægehjælp §49 og sundhedsloven

  • Medicinordinationer på recepter sendes via IT-tjenesten Receptserveren efter reglerne i sundhedslovens §§ 195-196 og bekendtgørelse om indberetning af oplysninger til kliniske kvalitetsdatabaser mv. Data kan også videregives på baggrund af et konkret samtykke fra dig som patient

  • Journalnotatet med patientens sygehistorie og behandlingsforløb sendes til henvisende læge efter reglerne i sundhedslovens kap. 9

  • Dine personoplysninger videregives alene til forsikringsselskaber med dit forudgående samtykke, jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6(1)(a) og 9(2)(a).

  • Dine personoplysninger videregives alene til dine pårørende med dit forudgående samtykke efter reglerne i sundhedslovens §43

  • Ved afdøde patienter kan visse personoplysninger videregives til afdødes nærmeste pårørende, afdødes alment praktiserende læge og den læge, der havde afdøde i behandling efter reglerne i sundhedslovens § 45

Tilbagekaldelse af samtykke
Hvis behandlingen af dine personoplysninger er baseret på samtykke, har du ret til at tilbagekalde samtykket. Hvis du tilbagekalder samtykket, påvirker det ikke behandlingen forud for tilbagekaldelse af samtykket, herunder en videregivelse baseret på samtykket.

Opbevaringsperiode
Vi opbevarer personoplysninger om dig, så længe vi har behov for at varetage de ovenfor angivne formål.
Vi har dog i henhold til journalføringsbekendtgørelsen pligt til at opbevare disse i minimum 10 år efter seneste tilførelse til journalen. Herefter slettes journaldata.
Der kan opstå tilfælde, hvor vi er nødsaget til at opbevare dine personoplysninger i længere tid, f.eks. i forbindelse med klagesager eller erstatningssager, hvor oplysninger i så fald vil blive opbevaret, indtil sagen er endeligt afsluttet.
Oplysninger i forbindelse med fertilitetsbehandling skal opbevares i 30 år.

Dine rettigheder
Du har – med lovens begrænsninger – visse rettigheder.

  • herunder retten til indsigt i personoplysninger

  • retten til at få ændret ukorrekte oplysninger

  • retten til at få slettet oplysninger

  • retten til at få begrænset oplysninger

  • retten til dataportabilitet

  • retten til at gøre indsigelse mod behandlingen af personoplysningerne, herunder ift. automatiseret, individuel beslutningstagning ("profilering")

  • retten til at klage til en kompetent tilsynsmyndighed, herunder Datatilsynet

Brug af databehandlere
Dine personoplysninger behandles og opbevares hos vores databehandlere, som opbevarer dem på vegne af og efter instruks fra os. Vores databehandler er: Datagruppen MultiMed A/S 

Privatlivspolitik i forbindelse med rekruttering
Ved modtagelse af ansøgning og bilag, bliver det fremsendte materiale gennemlæst af den relevante leder med det formål at kunne besvare og vurdere indholdet i forhold til et defineret job.
Ansøgning og bilag bliver set af speciallægen og ikke videregivet til andre udenfor klinikken.
Ansøgning og bilag gemmes indtil den rette kandidat er fundet og rekrutteringsprocessen er afsluttet. Herefter vil ansøgning og bilag blive slettet. (Hvis vi ønsker at gemme ansøgning og bilag skal der indhentes samtykke).
Ved uopfordrede ansøgninger gemmes ansøgning og bilat maks. 6 mdr., hvorefter det slettes.

Kontakt
Hvis du har spørgsmål vedrørende behandling af dine personoplysninger eller udnyttelsen af dine rettigheder, er du velkommen til at kontakte os via vores hjemmeside gynviborg.dk eller vores telefon 86613888.

/Speciallæge Anni Rosgaard, Preislers Plads 7,2, 8800 Viborg.

 

 

  Anni Rosgaard | Preislers Plads 7, 2. | 8800 Viborg | Tlf. 86 61 38 88 | Telefontid: Kl 9.00 - 11.30